Google se rozhodl přejmenovat svou aplikaci Fotoaparát Google (Google Camera) na Fotoaparát Pixel (Pixel Camera). Změna se již projevila v obchodě Google Play. Jedná se přitom o zcela smysluplný krok, neboť je aplikace už řadu let exkluzivní pro smartphony řady Pixel, které si kalifornský softwarový gigant sám vyrábí.

Spolu s touto novinkou dostává aplikace nové uživatelské rozhraní, jedním z jehož hlavních cílů je usnadnit přechod mezi režimy pro nahrávání videa a fotografování. Novinek se ale odehrálo víc a detailněji je rozebíráme v tomto článku. Je ale důležité poznamenat, že pro přístup k nejaktuálnější verzi Fotoaparátu Pixel (9.0) je nutné mít nainstalovaný operační systém Android 14.

Google se dlouhodobě soustředí na to, aby poskytl uživatelům smartphonů Pixel co nejlepší zážitky z fotografování nebo natáčení. Přináší jim například exkluzivní softwarové funkce, které v poslední době ve velkém spoléhají na umělou inteligenci. Se spoustou AI vychytávek dorazila na trh řada Pixel 8, o které jsme vás samostatně informovali v tomto článku.