Mezi novinky odhalené během konference Google I/O patří také smartphone střední třídy Google Pixel 7a, který se u sousedů v Německu prodává za v přepočtu 12 100 Kč. Ačkoliv mezi jeho hlavní lákadla patří zejména elegantní design, parádní odolnost nebo čipset Tensor G2, podle testerů organizace portálu DxOMark patří mezi jeho přednosti i displej.

Pixel 7a se navzdory své nízké cenovce umístil na 11. příčce v žebříčku smartphonů s nejlepším displejem. Stejný počet bodů tak sdílí s klasickým Pixelem 7 a konkurenčními telefony Vivo X Fold nebo Honor Magic4 Ultimate. Překvapivé ale je, že se na té samé příčce umístil také iPhone 14 Plus, který Apple v Česku nabízí s počáteční cenou 29 900 Kč.

DxOMark mezi pozitiva displeje smartphonu Pixel 7a řadí:

  • Dobré podání barev ve všech světelných podmínkách použití
  • Plynulé hraní videoher a posouvání na webu
  • Dobrá správa poklesů snímků videa

V kolonce negativních vlastností se pak nachází:

  • Nedostatečný jas při prohlížení obrázků ve venkovních podmínkách
  • Chybí detaily v tmavších odstínech při sledování videí HDR 10
  • Pod úhlem zařízení zobrazuje duhové artefakty

Co se týče specifikací obrazovky Pixelu 7a, jedná se o panel typu OLED využívající rozlišení FullHD+ (1080x2400 pixelů) a 90Hz obnovovací frekvenci. Nelze si však nevšimnout tlustších rámečků. Abychom byli přesní, poměr obrazovky k tělu činí 82,9 %. Více podrobností o výbavě Pixelu 7a si můžete přečíst v našem samostatném článku.

Důvěřujete rozhodnutí testerů DxOMark, nebo preferujete jiné zdroje? Dejte nám vědět do komentářů.