Mohla by druhá generace bezdrátových sluchátek Apple AirPods Pro vyjít již v letošním roce? A objeví se na trhu i nové barvičky pro AirPods Max? O tomto se právě spekuluje a Mark Gurman, technologický redaktor Bloombergu, přichází se zajímavými úvahami.

Sluchátka AirPods Pro vyšla v roce 2019, a tak je velmi pravděpodobné, že někteří uživatelé se již potýkají se slabou výdrží baterie. Podle Gurmana by mohla druhá generace sluchátek vyjít letos na podzim. To se mimochodem shoduje i s výrokem analytika Ming-Chi Kua, který tvrdil, že druhá řada vyjde ve druhé polovině roku 2022.

Podle Gurmana bychom se rovněž mohli dočkat nových barviček pro AirPods Max. A uvítal by i pokles ceny, jelikož ta současná je dle jeho slov absurdní. Neočekává se ale, že by byla vytvořena nová generace těchto sluchátek přes uši. Oficiálně však Apple nepotvrzuje nic, a tak pro upřesnění detailů musíme čekat buď na únik dat nebo prohlášení ze strany společnosti.

Záhady a spekulace se však točí i okolo konkurenčních sluchátek. Nedávno se objevily zmínky o Pixel Buds Pro, které by právě špuntům od Apple mohly konkurovat. Snad se o nich v tomto týdnu dovíme více v rámci konference Google I/O. Mimo jiné unikly i snímky špuntů LinkBuds S od Sony a oficiálně by měly být oznámeny 18. 5.