Statusy, respektive poznámky, jsou na Instagramu stále ještě relativně novou funkcí. Uživatelům dovolují sdílet pocity pomocí krátkého, 60znakového textu, anebo hudbou, jak jsme samostatně psali zde. Pakliže pro vystižení situace nebudou ideální písmena ani hudba, vhod by mohlo přijít video.

To, jak bude novinka vypadat, v příspěvku na X prozradil leaker Alessandro Paluzzi, který je podobnými nálezy nevydaných funkcí uvnitř Instagramu proslulý. Vytvořit video-poznámku evidentně bude možné kliknutím na ikonku fotoaparátu, která se ukáže pod vaší profilovou fotkou.

Na vašem profilu automaticky zůstane 24 hodin, pakliže ji do té doby nesmažete. Nicméně, součástí úniku bohužel není informace, jak dlouhé budou moct klipy být. Osobně bych limit očekával kolem tří až pěti sekund.

Ostatně, pokud by se Instagram rozhodl pro delší formát, pravděpodobně by funkce ani nedávala smysl. Pro tyto účely totiž už existují Příběhy (Stories), které rovněž zmizí po 24 hodinách, ale na rozdíl od poznámek slouží pro sdílení obsáhlejších myšlenek.

Zatím není jasné, kdy se Meta rozhodne video-poznámky rozšířit mezi uživatele. Je ale dost možné, že tak učiní již brzy.