Připadá mi to jako včera, co Instagram rozšířil mezi uživatele možnost přidávat statusy, která se stala součástí Directu (nabídky pro zasílání soukromých zpráv). Populární je zejména mezi mladými a dovoluje vkládat text o maximální délce 60 znaků, kde může autor vyjádřit cokoliv od svých pocitů až po to, co měl včera na oběd. Funkci ale již nyní obohatila zajímavá novinka.

Pokud Instagram používáte často, jistě víte, že v určitých typech příspěvků, zejména uvnitř Příběhů a Reels, hraje klíčovou roli hudba. I díky ní lze vámi sdílenému obsahu dodat ten správný šmrnc. Jak ve svém Příběhu, na který upozornil server The Verge, oznámil sám generální ředitel Mety Mark Zuckerberg, možnost vkládat skladby se rozšiřuje do Statusů.

Uživatelé dostali možnost přidávat až 30 sekund dlouhou audio stopu, k níž navíc lze přidat krátký popisek. Uživatelé, kterým jste povolili zobrazit si vaše statusy, následně dostanou možnost si úryvek přehrát.

Do Statusů také zamíří tlačítko pro překlad, které prostě a jednoduše umožní přeložení zprávy z cizího jazyka do toho vašeho.

Co se týče Instagramu, Meta aktuálně pracuje také na možnosti vkládat ankety do komentářové sekce uvnitř Reels. Také se objevují náznaky chatbotů v konverzacích. Daleko větší pozornost je ale věnována zbrusu nové platformě, která bude založená na Instagramu, ale stane se konkurentem Twitteru. O tom, jak bude vypadat, jsme více psali zde.