Nedávno na internet unikl marketingový snímek týkající se připravované platformy označené jako Project 92, kterou bude Meta konkurovat Twitteru. Fungovat má jako samostatná jednotka napojená na Instagram, která nabídne velice podobnou paletu funkcí jako „modrá“ sociální síť vlastněná Elonem Muskem. Nyní se už konkrétněji ukazuje, jak bude vypadat samotné rozhraní.

Snímek, který vidíte níže, se povedl zachytit serveru The Verge během mítinku se zaměstnanci. Ukazuje, jak bude vypadat přihlašovací obrazovka, feed nebo funkce odpovídání na konkrétní příspěvky. Designově se aplikace výrazně podobá Twitteru, ale obsahuje klasické prvky Insatgramu, jako například ikonky pro lajk nebo sdílení.

The Verge poznamenává, že služba využije otevřený decentralizovaný protokol ActivitiyPub, díky němuž bude teoreticky možné propojení s dalšími platformami, jako je třeba Mastodon. Zároveň bude využívat účty Instagramu pro automatické vyplnění informací o uživatelích.

Meta platformu doslovně označuje jako „svou odpověď na Twitter“. Zároveň hovoří se známými osobnostmi – dokonce i Dalajlámou – o předběžném/prioritním přístupu.

„Ozývají se nám tvůrci a veřejně známé osobnosti, které mají zájem o rozumně provozovanou platformu,“ měl prohlásit jeden z významných představitelů Mety. S nejvyšší pravděpodobností tím naráží na stížnosti související s postoji Elona Muska jakožto ještě donedávna generálního ředitele Twitteru.