Průzkumník souborů ve Windows 11 se nejspíš dočká výrazné aktualizace uživatelského prostředí. Přibýt by do něj mohly karty; to znamená konec nekonečného otevírání nových instancí programu!

Ale neradujme se předčasně. Novinka není zatím dostupná ani pro insidery a Microsoft ji oficiálně nepředstavil, nachází se jen v testovacím buildu. Všiml si jí Rafael Rivera na Twitteru. Píše, že se karty do průzkumníka vrací, kdy už tam tedy v minulosti byly?

Nejednalo se tehdy o možnost exkluzivní pro průzkumník souborů, karty v rámci testů fungovaly pro všechny programy. Tuto funkcionalitu ale Microsoft již před několika lety ukončil, a tak jsme zůstali nadále jen s běžným průzkumníkem jaký všichni známe.

Novinka by kromě lepšího zážitku ze strany uživatele mohla o něco snížit i konzumaci procesorového výkonu a paměti RAM. Ano, Microsoft ji stále může zcela zavrhnout, to je ale vzhledem k zájmu, který funkce vzbuzuje, poněkud nepravděpodobné.

Běžní uživatelé se karet v průzkumníkovi souborů nejspíš dočkají s aktualizací 22H2, která by se mohla stát další velkou přicházející na nové Windows. Majitelé počítačů s Windows 10 tak dostanou další velký důvod pro aktualizaci.