Vypadá to, že se další výrazné proměny dočká nativní Windows aplikace, která nám umožňuje rychlou práci s jednoduššími texty. Jak už mnozí jistě tušíte, jde o Poznámkový blok, jehož celé rozhraní bylo výrazně zlepšeno s příchodem Windows 11. Měli bychom se ale dočkat ještě jedné užitečné vychytávky.

Obrázek, který se na světlo světa dostal kvůli jednomu ze zaměstnanců Microsoftu (a to navzdory výraznému červenému pruhu, jenž zakazuje pořizování screenshotů či hovoření o nových funkcích), ukazuje záložky v Poznámkovém bloku. Snímek měl uniknout skrze příspěvek na Twitteru, který byl krátce po zveřejnění stažen.

Podobně jako v nové verzi Průzkumníka souborů už tak nebude nutné mít otevřených více oken, což může být nepříjemné kupříkladu při používání klávesové zkratky Alt + Tab. Půjde tedy už o druhou systémovou aplikaci, která pomocí záložek usnadní některým uživatelům život.

Ono červené varování nasvědčuje tomu, že se funkce záložek nachází v rané fázi interního testování a k uživatelům, kteří jsou součástí programu Windows Insider, se dostane začátkem roku 2023.