Apple postupně rozšiřuje vylepšení své aplikace Mapy do dalších zemí a před pár dny se dočkala pětice dalších evropských států, a to včetně České republiky. Cupertinský technologický gigant v tiskové zprávě láká primárně na vylepšenou navigaci, lepší vizuální provedení a trojrozměrné místní dominanty.

Na uživatele z Česka, Slovinska, Chorvatska, Maďarska a Polska čekají přirozenější pokyny navigace spolu s naváděním do jízdních pruhů, což může přijít vhod hlavně na komplexní dálnici, v jejímž případě navíc může špatné odbočení znamenat spoustu ztraceného času.

Kromě toho dokáží Apple Mapy tuzemské uživatele nově upozornit na radary anebo jim umožní naplánovat výlet s až patnácti mezizastávkami. Je docela překvapivé, že tato funkce nebyla dostupná po tak dlouhou dobu.

Mezi nové vychytávky patří také rychlé sdílení odhadovaného času příjezdu s rodinou, kolegy či známými nebo plánování cest na míru pro majitele elektromobilů, jež zahrnují zastávky pro dobíjení nebo analýzu výškových změn.

Apple se dále chlubí funkcí Look Around, která umožňuje prohlídku terénu ve 3D. Využívá přitom fotografie ve vysokém rozlišení a slibuje plynulé a bezproblémové přechody, abyste se při jejím používání cítili, že jste skutečně na onom místě přítomni.

Součástí masivní proměny Apple Map jsou také trojrozměrná zobrazení měst, která nabízí pohlcující pohled na všechny detaily včetně čtvrtí, přístavů anebo jednotlivých budov. Oproti dřívějšku je také snazší rozeznat vysoké domy od nižších a uživatelům se mimo jiné odemyká přístup ke komplexnějšímu zobrazení silnic, díky čemuž mohou mapy působit daleko přehledněji.

Apple Mapy v současnosti také nabízejí na podporovaných místech takzvané vnitřní mapy, které vám usnadní pohyb v rozsáhlých obchodních centrech nebo na letišti. A nejenže vám služba ukáže, co se kde nachází, ale dokonce se dozvíte, zda má konkrétní podnik otevřeno.

Co na novinky říkáte?