Zdá se, že se čínská společnost Xiaomi chystá globálně vydat další variantu svého populárního fitness trackeru Smart Band 8. Na zdejší trh již v minulosti přinesla jeho standardní verzi a také u nás tiše vydala levnější model Active (v podstatě rebrand Redmi Smart Bandu 2), o kterém jsme vás informovali zde. Už brzy bychom se ale mohli dočkat náramku pro náročnější, jenž naopak dostane o něco vyšší cenu.

Konkrétně mám na mysli Xiaomi Smart Bandu 8 Pro, který v domovské Číně debutoval v průběhu letošního srpna. Svým designem se však od klasického Smart Bandu 8 liší opravdu výrazně – v důsledku použití rozměrného obdélníkového displeje už totiž přestává připomínat náramek a vypadá spíš jako běžné chytré hodinky.

Smart Band 8 Pro byl spatřen v několika certifikačních databázích, včetně singapurské IMDA nebo malajské SIRIM, což nasvědčuje tomu, že by se mohl z Číny do dalších zemí světa rozšířit už zanedlouho. Upozornil na to server MySmartPrice. Vzhledem k tomu, že se v Česku prodával Xiaomi Smart Band 7 Pro, věříme také v jeho brzký debut na zdejším trhu.

Xiaomi Smart Band 8 Pro je vybaven 1,74palcovým OLED displejem a konstrukcí s kovovým kabátkem. Oproti předchůdci přinesl větší baterii, která mu umožňuje pracovat až dva týdny, popřípadě šest dní se zapnutým always-on displejem.

Sportovci jistě ocení voděodolnost 5 ATM, GPS a přítomnost více než 150 režimů pro sledování fyzické aktivity. Pro placení v obchodech přijde vhod technologie NFC. K dispozici jsou samozřejmě i funkce pro sledování spánku, srdečního tepu nebo stresu.