Xiaomi představilo chytrý náramek Smart Band 8 Active. Od klasického Smart Band 8 se ale liší v několika ohledech. Cílen je spíše na méně náročné uživatele, a tak nabízí o něco horší výbavu, nicméně i tak se může pochlubit velkým displejem nebo slušnou výdrží baterie.

Smart Band 8 Active, který již dříve debutoval na čínském trhu, je pouze přejmenovaný Redmi Smart Band 2. Po designové stránce je totiž úplně stejný, a dokonce s ním sdílí některé rendery na propagačních materiálech. Oba náramky mají 1,47palcový s jemností 247 ppi a tenké tělo o tloušťce 9,99 mm. Obrazovku si lze přizpůsobit jedním z více než stovky ciferníků.

Co se týče funkcí souvisejících se sportováním a měřením zdravotních funkcí, Smart Band 8 Active přináší více než 50 režimů pro zaznamenávání fyzické aktivity a schopnost nepřetržitě monitorovat spánek, srdeční tep či okysličení krve. Nebojí se navíc ani kontaktu s vodou, a to díky certifikaci 5 ATM. Dále nechybí měření úrovně stresu nebo sledování menstruace a ovulace.

Xiaomi také láká na 14denní výdrž při běžném používání, popřípadě 6denní při náročnější aktivitě.

CENA A DOSTUPNOST

V době psaní tohoto článku nebyl náramek uveden v oficiálním internetovém obchodě výrobce pro Českou republiku a stejně tak nebyla vydána ani žádná tisková zpráva, která by oznamovala konkrétní detaily týkající se ceny a dostupnosti. Nicméně, Xiaomi Smart Band 8 Active se nachází v katalogu mnoha zdejších prodejců, a to nejčastěji s cenou 590 Kč. Usuzujeme tedy, že právě tato částka je doporučenou cenou pro zdejší trh. Náramek je k dispozici v černé a růžové variantě.

Zmíněný Redmi Smart Band 2 má oficiální cenu 899 Kč, avšak u některých prodejců se aktuálně prodává i za cenu nižší než 600 Kč.