Jak už bylo avizováno v půlce srpna, dříve představený náramek Xiaomi Smart Band 8 vychází globálně a konečně se tak dostává i na český trh. Ve srovnání s předešlou generací činí hned několik zásadních změn, přičemž na některé z nich už spotřebitelé čekali opravdu dlouho.

Jednou takovou je například obnovovací frekvence displeje. AMOLED obrazovka, která nyní měří 1,62 palce, konečně sází na 60Hz frekvenci, v důsledku čehož budou jednotlivé animace působit daleko plynuleji než u někdejších modelů. Co se dále týče panelu, výrobce zvýrazňuje vysoké rozlišení a pyšní se také ochranným sklem CORNING CG3.

Ve srovnání s Xiaomi Smart Band 7 se také mírně zvýšila kapacita baterie, která nyní činí 190 mAh. Xiaomi od ní slibuje až 16denní výdrž, a to při běžném používání, čili pokud byste jednotlivé funkce používali opravdu zřídka, pravděpodobně byste byli schopni dosáhnout ještě delší provozní doby.

Nabíjet náramek jednou za dva týdny ale podle nás žádný problém není a naopak se jedná o velmi pozitivní vlastnost. I samotné dobíjení navíc dokáže vykouzlit úsměv na tváři, a to z důvodu, že celý proces namísto dvou hodin zabere pouhou hodinu.

Xiaomi Smart Band 8 také využívá nový systém pro uchycení řemínku, což umožňuje nejen jeho snazší výměnu, ale rovněž odemyká zcela nové možnosti používání. Jak bylo předvedeno již při čínském debutu, tento chytrý náramek je možné pomocí speciálního příslušenství nosit na krku jako přívěšek nebo jej uchytit na botu, což se má podle všeho hodit při běhu. S novou nabídkou řemínků se navíc Xiaomi snaží více strefit do chuti některých spotřebitelů a udělat z náramku atraktivnější módní doplněk.

Ani tentokrát samozřejmě nechybí nejrůznější funkce pro měření zdravotních údajů nebo sportovních aktivit. Kromě sledování srdečního spánku nebo okysličení krve dokáže Xiaomi Smart Band 8 také předpovídat menstruační cyklus žen.

CENA A DOSTUPNOST

Chytrý náramek Xiaomi Smart Band 8 bude k dispozici za doporučenou maloobchodní cenu 1 099 Kč. U tuzemských prodejců by se měl objevit co nevidět.