Ranní vstávání občas bývá náročné, a to obzvláště v případě, kdy není pořádná motivace z postele vylézt. Čeká vás náročný den, venku je ošklivo nebo jste zkrátka jen spali málo? Ať už je důvod kterýkoliv, někdy prostě není jednoduché nezaspat.

To, že zazvoní budík, je jedna věc, ale jeho následné odložení, které navíc spousta z nás provede několikrát po sobě, může být nebezpečnou příčinou pozdního příchodu. Apple to ale lenochům trochu zkomplikuje.

V rámci watchOS 9.4 je najednou těžší na hodinkách Apple Watch zmáčknout tlačítko pro odložení budíku. Řada dražších modelů nabízí funkci Ztišit přikrytím, pomocí níž je možné vypnout aktuálně znějící oznámení pouhým zakrytím ciferníku rukou. Zrovna v případě budíku se ale může často stát, že jej nositel hodinek vypne omylem nebo automaticky, aniž by o tom pořádně věděl, takže zcela nesplní svůj účel.

Po aktualizaci na watchOS 9.4 však bude nutné budíky vypínat tlačítkem na displeji nebo pomocí korunky hodinek. Věříme, že spoustě z vás to může snížit šanci na pozdní příchod do práce či školy.

Na watchOS 9.4 mohou provést update všichni majitelé hodinek Apple Watch 4 nebo novějších.