Letošní prosinec bude opět ve znamení hned několika očekávaných telefonů. Mezi nejvyhlíženějšími akcemi je bezesporu prezentace nové vlajkové lodě OnePlus 12, která dorazí s výkonným procesorem Snapdragon 8 Gen 3, lepšími fotoaparáty, větší baterkou i kvalitnějším displejem. Vylepší se v podstatě vše, co se vylepšit mělo. Designu se to ale netýká.

I když, ne že by existoval důvod nějaký vážný důvod vizuální stránku měnit. Přece jenom, OnePlus 11 byl na pohled poměrně líbivý model, a tudíž nás těší, že v jeho stopách půjde také OnePlus 12. Fakt, že se bude svému předchůdci výrazně podobat, už byl dříve potvrzen díky renderům známého leakera Steva Hemmerstoffera. Teď se nicméně designem pochlubil samotný výrobce.

OnePlus rozjelo na sociální platformě Weibo intenzivní kampaň, ve které zdůrazňuje některé z klíčových předností své nadcházející vlajkovky. Co se konkrétně vzhledu týče, telefon dorazí ve třech různých barvách – bílé, černé a tmavě zelené, jejíž odstín mírně přechází domodra. I tentokrát se na zádech setkáme s kruhovým kamerovým modulem.

Co se týče výbavy, od OnePlus 12 můžeme kromě přítomnosti zmíněného čipsetu, vhodného pro hraní her i práci s náročnějším softwarem, očekávat také špičkový displej, vyvinutý ve spolupráci s firmou BOE. Nabídne až 2600nitovou svítivost v peaku a vyšší rozlišení než předchůdce.

Dále se počítá s 5 400mAh baterií, kterou půjde nabíjet 100W výkonem, či přítomností dvouvrstvého obrazového snímače Sony LYT-808. O kalibraci foťáků se opět postará švédská společnost Hasselblad.