Po delší době máme k dispozici další podrobnosti týkající se připravované vlajkové lodi OnePlus 12. Tentokrát se ale nejedná o zcela nové informace, nýbrž aktualizaci pro starší články. Zejména ten, který se týkal uniklých renderů (více zde). Čínský výrobce elektroniky pro technologické nadšence se patrně rozhodl smartphone po designové stránce trochu přepracovat a ve finále bude podobnější svému předchůdci.

S přepracovanými rendery OnePlus 12 opět přichází renomovaný leaker a 3D návrhář Steve Hemmerstoffer ve spolupráci s portálem MySmartPrice. Zatímco ony dřívější byly zhotoveny na základě prototypů, tyhle vznikly podle předvýrobních jednotek.

Na první pohled si můžeme všimnout, že se OnePlus rozhodlo pozměnit kamerový modul, který už nebude disponovat dvěma kamerami a pruhem s periskopickým teleobjektivem pod nimi, nýbrž dohromady čtyřmi kruhy.

Tři z nich zaberou fotoaparáty, čtvrtý pak záhadná součástka, o níž zatím není jasné, jaký bude mít účel. Mnozí by mohli nabídnout, že onen poslední kruh zabere baterka/blesk, avšak ta se má nacházet šikmo od celého ostrůvku se snímači.

OnePlus 12 má vsadit na procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, až 16GB operační paměť typu LPDDR5X a pořádně velkou, 5 400mAh baterii s podporou 100W dobíjení kabelem. Tentokrát má být k dispozici také bezdrátové nabíjení, a to s výkonem až 50 W. Dále se dočkáme 120Hz displeje, 64Mpx periskopického teleobjektivu a 50Mpx hlavního snímače.