Koncem letních prázdnin byl v Číně přestaven smartphone Realme GT5. Ačkoliv nabízel i slušný výkon díky procesoru Snapdragon 8 Gen 2, lákal především na vysokorychlostní nabíjení baterie s podporovaným výkonem až 240 W. Nyní se postupně poodhalují podrobnosti o modelu GT5 Pro, který sice nenabijeme z nuly na sto za deset minut, ale zato bude rychlejší a dostane kvalitnější fotoaparáty.

Realme GT5 Pro se představí už příští týden, jak jsme vás dříve informovali zde. Výrobce nyní na platformě Weibo publikoval vedle detailů o parametrech také upoutávku (přehrát si ji lze výše), která poodhalila design. Smartphone se ve 40sekundovém videu ukazuje v extravagantní oranžové barvě. Už dříve byl model spatřen v bílé verzi. Kamerovým modulem na zadní straně mírně připomíná Huawei Mate 50 Pro, který byl uveden v roce 2022.

Realme GT5 Pro se pochlubí procesorem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, 50Mpx teleobjektivem (Sony IMX890) s trojnásobným optickým zoomem a až šestinásobným bezztrátovým přiblížením nebo displejem se 144Hz frekvencí a rozlišením 1,5K.

Zda vyjde Realme GT5 Pro i globálně, není v současné době jasné.