Čínský technologický velikán Huawei již brzy odhalí svou novou vlajkovou řadu smartphonů, která bude označená jako P60. Poměrně hodně se o ní diskutovalo v souvislosti s designem přední strany, kde se má nacházet kamerový modul podobný Dynamic Islandu od Applu, a dokonce by se měl pochlubit i podobnými funkcemi. Teď vyplavaly na povrch další snímky, jež naopak odhalují záda telefonů.

Obrázky zveřejnil na čínské sociální platformě Weibo známý leaker Digital Chat Station. Je z nich patrné, že se na zadní straně mobilů Huawei P60 dočkáme mírně vystouplého kamerového modulu ve tvaru obdélníku, jenž bude dlouhý asi jako třetina celého telefonu.

Veprostřed bude skýtat výrazný hlavní fotoaparát kruhového tvaru, který nejspíš využije 50Mpx senzor Sony IMX888. Kromě něj budou smartphony Huawei P60 využívat ještě dvojici kamer – jedna bude umístěná nad hlavním snímačem a druhá pod ním. Počítá se s 50Mpx ultra širokoúhlým foťákem a 64Mpx teleobjektivem.

Propagační obrázek také prozradil, že telefon půjde pořídit nejméně ve třech různých barevných konfiguracích: bílé, zelené a růžové.

Série Huawei P60 už byla oficiálně oznámena a dorazí už 23. března spolu se skládacím telefonem Huawei Mate X3. Momentálně však není zřejmé, zda se jí dočkáme i v zemích mimo Čínu.