Čím jsme blíž k vydání skládacího telefonu Samsung Galaxy Z Flip 5, tím více se zdá, že nás jeho výrobce rozhodně bude moct překvapit hned v několika aspektech. Pozornost přitahuje už samotná externí obrazovka, která bude oproti předchůdci výrazně větší, ale také její softwarová podpora, díky níž získá pomalu neuvěřitelné možnosti využití. Další informace nyní odhaluje známý leaker Ahmed Qwaider.  

Poté, co jsme se nedávno dozvěděli o podpoře řady aplikací od Googlu na sekundárním dispeji, máme nyní o dostupných funkcích další podrobnosti. Podle Qwaidera, který dříve přinesl například podstatné informace o vlajkové sérii Galaxy S23 před jejím vydáním, se Samsung soustředil na zpřístupnění vychytávek souvisejících s fotografováním. Údajně budou k dispozici všechna nastavení kamer, a tudíž bude moct druhý displej sloužit jako ideální parťák na pořizování selfíček. 

Qwaider dále zmiňuje možnost vytvoření hesla nebo vzoru, pomocí nějž půjde sekundární obrazovku odemykat. Uživatelům tak bude poskytnuta další vrstva zabezpečení, což vlastně dává naprostý smysl. Když se Samsung nebude omezovat na widgety a poskytne majitelům Galaxy Z Flip 5 daleko více možností, zařízení bude potenciálně zneužitelnější, když se dostane do rukou nesprávné osoby. 

V neposlední řadě leaker uvádí, že pokud budou obě poloviny smartphonu svírat úhel 20 až 70 stupňů, sekundární displej se neaktivuje, aby zbytečně nevybíjel baterii.

Samsung Galaxy Z Flip 5 bude po boku dražšího Galaxy Z Fold 5 oznámen během červencového Galaxy Unpacked, jež proběhne v jihokorejském Soulu. Nedávno se objevilo také tvrzení o tom, že se akce samostatně uskuteční také v USA a Kanadě, byť o něco později.