Chvíli po půlce února unikly rendery jednoho z dvou dražších iPhonů nové generace. iPhone 15 Pro se na modelech vytvořených designérem Ianem Zelbo na základě CAD souborů získaných od nespecifikovaného výrobce příslušenství chlubil USB-C portem, tenčími rámečky a kulatějším tvarem. Nyní se ale smartphone ukazuje v plné kráse na nových snímcích.

Od publikování únorového úniku se tým serveru 9TO5Mac soustředil na získání dalších informací, což se mu ve finále povedlo. Jednotlivé snímky, které si můžete prohlédnout níže, byly vytvořeny na základě nových CAD souborů získaných Maxem Weinbachem, ale 9TO5Mac uvádí, že použity byly i další zdroje informací.

Znovu se nám potvrzuje, že iPhone 15 Pro dostane titanové tělo s více zaoblenými rohy, které by měly uživatelům lépe sednout do ruky. Spousta majitelů letošních iPhonů si na poměrně ostrý tvar stěžovala.

Jak už bylo dříve ukázáno, počítat můžeme i s rozměrnějším kamerovým modulem, přičemž jednotlivé čočky budou výrazně vystouplejší než u předchůdce. iPhonu 15 Pro Max podle CAD souborů vystupují čočky trochu méně, a to zřejmě kvůli periskopické kameře, o které se v poslední době intenzivně diskutovalo.

Tlačítka pro ovládání zvuku budou nahrazena jedním s haptickou odezvou, zatímco oblíbený přepínač hlasitosti už nebude přepínač, nýbrž pouhé akční tlačítko.

Co se týče rozměrů, iPhone 15 Pro bude 146,47 mm dlouhý, 70,46 mm široký a 8,2 mm tlustý. Jen pro srovnání: iPhone 14 Pro měřil 147,46 x 71,45 x 7,84 mm.

“V nadcházejících týdnech se s vámi podělíme o další informace o sérii iPhonů 15,“ vzkazuje 9TO5Mac nakonec. Snad se brzy dočkáme i podrobnějších informací o tom, jakou dostane iPhone 15 Pro hardwarovou výbavu.