Skládací telefony jsou pořád ještě relativně nový trend, a tak se nelze divit tomu, že se jejich cena stále drží na částkách, které po vás chtějí výrobci klasických vlajkových smartphonů. Někteří výrobci se ale zabývají možnostmi, jak udělat skládačky levnějšími. Poté, co Motorola vydala po boku špičkového Razru 40 Ultra také variantu pro méně náročné, má podobné zařízení údajně v přípravě také Huawei.

Na sociální síti X to napsal známý leaker Tech_Reve. Čínský technologický kolos podle něj připravuje levnější véčko (clamshell), které má vyjít v první polovině následujícího roku s cenou kolem 735 dolarů, což v přepočtu činí asi 20 700 Kč včetně DPH. Motorola Razr 40 mezitím při svém červnovém vydání dostala oficiální českou cenu 21 599 Kč (nyní se ale dá koupit výrazně levněji, stojí něco kolem 18 tisíc).

Levnější véčka se mohou dočkat úspěchu u uživatelů, kterým tolik nezáleží na specifikacích, ale přejí si skládačku pro její kompaktnost. Spotřebitele, který patří mezi fanoušky jihokorejského Samsungu, by pak mohlo potěšit zařízení s údajným označením Galaxy Z FE nebo Galaxy Z Flip FE, jež bude plnit stejný účel jako připravovaná novinka od Huawei. Samostatně jsme vás o něm kdysi informovali zde.