Pokud patříte mezi příznivce takzvaných fanouškovských edic od Samsungu, pak nejspíš budete vědět, že od Galaxy S21 FE na začátku loňského roku žádný smartphone tohoto typu nevyšel. Současně jste ale také pravděpodobně zaznamenali spekulace o jeho nástupci, jímž bude Galaxy S23 FE, o kterým se v posledních měsících horlivě diskutovalo. Nicméně, tvrzení zástupce společnosti Samsung nasvědčuje tomu, že by mohl přijít už brzy.

S Galaxy S23 FE to nikdy nebylo jednoduché. Jakmile se o něm poprvé začalo spekulovat, internet byl plný nejrůznějších tvrzení o tom, zda a kdy dorazí. I ti nejznámější leakeři se navíc neshodovali na tom, jestli se jej vůbec dočkáme. Nálezy v posledních několika týdnech/měsících ale spíš hrají ve prospěch jeho existence, a dokonce by měl vyjít ještě letos.

Baterie telefonu byla spatřena v cetifikační databázi a zařízení jako takové se stalo předmětem zaměření leakera a designéra Steva Hemmerstoffera, který vytvořil jeho rendery. Díky nim si můžeme udělat představu, jak bude telefon vypadat. Ještě dříve se navíc hovořilo o možném testování evropského firmwaru.

Server Android Authority nyní přichází s ještě zajímavější novinkou: Justin Hume, viceprezident mobilní divize jihoafrického Samsungu, tomuto zahraničnímu portálu potvrdil, že se mezi aktuálními telefony Galaxy A54 5G a Galaxy S23 nachází mezera, kam by se vešlo právě FE zařízení. K tomu dodal, že takový smartphone bude ohlášen. Prý bezprostředně.

Sasmung Galaxy S23 FE údajně obdrží čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, nebo Exynos 2200 (podle regionu). Dále se má pochlubit 50Mpx fotoaparátem a 120Hz displejem. Dostupný má být v konfiguracích 6/128GB a 8/256GB. Na bližší detaily si ještě budeme muset počkat.