Pokud sledujete dění ve smartphonovém světě pozorně, jistě vám neuniklo, že ze spekulací o Samsungu Galaxy S23 FE šla v jednu dobu hlava kolem. Známí insideři tvrdili pomalu každý týden něco jiného a nešlo si udělat jasný obrázek na to, zda telefon vůbec někdy dorazí. Poslední úniky však nasvědčují tomu, že fanouškovská edice vlajkového modelu skutečně existuje, a teď se navíc světu poprvé naskytl pohled na to, jak bude vypadat.

Renomovaný leaker a designér Steve Hemmerstoffer přináší ve spolupráci se serverem Smartprix jedinečné rendery, na nichž je vyobrazen právě Galaxy S23 FE. Design je přitom velice podobný jako u dalších kousků z vlajkové řady, která debutovala začátkem roku.

Těšit se tedy můžeme na trojici fotoaparátů, jež jsou na zadní straně umístěny samostatně pod sebou. Díky tomuto rozložení vypadá telefon poměrně minimalisticky a liší se od kousků jiných společností, mezi nimiž je dnes tak trochu trendem umístit na záda masivní kruh, který zabírá alespoň třetinu prostoru. Docela to vypadá, že bychom se mohli dočkat i teleobjektivu.

Přední strana pak bude podle zprávy od Smartprix osazená plochým displejem o zhruba 6,4palcové úhlopříčce. Ve středu jeho horní části najdeme selfie kameru umístěnou v průstřelu. Co se pak týče rámečků, ve srovnání s poslední fanouškovskou edicí, Galaxy S21 FE, se zdají být o něco tlustší.

Co se týče výbavy, zatím se vychází pouze ze spekulací. Galaxy S23 FE údajně dostane čip Snapdragon 8 Gen 1 nebo Exynos 2200 (v závislosti na reigonu), který bude doplněn 6/8GB operační pamětí a 128/256GB úložištěm. Dále se počítá se 120Hz frekvencí displeje a 50Mpx rozlišením hlavního snímače. Jeho senzor má být navíc podobný jako u Galaxy S22, nebo dokonce Galaxy S23.

Zatím nevíme, kdy přesně Galaxy S23 FE vyjde, ale počítá se s tím, že se jej dočkáme ještě letos.