Přestože se o existenci fanouškovské edice smartphonu Samsung Galaxy S23 diskutovalo neuvěřitelně dlouho a pořádně nebylo jasné, zda vyjde, nebo nikoliv, nyní už je prakticky jasné, že se jej skutečně dočkáme. Nedávná zpráva nizozemského serveru GalaxyClub zmiňovala probíhající testování jeho evropského firmwaru a teď benzín do ohně přilévá nový únik.

Baterie smartphonu Galaxy S23 FE byla spatřena v jihokorejské certifikační databázi (pravděpodobně jde o NRRA). Za nálezem opět stojí redakce portálu GalaxyClub, díky jejímuž nálezu máme k dispozici modelové číslo baterie – EB-BS711ABY – z něhož vyplývá, že patří právě Galaxy S23 FE. Ten totiž má nést označení SM-S711 (popřípadě variace typu SM-S711B), jak bylo dříve avizováno.

Když se smartphone objeví v této certifikační databázi, obvykle to znamená, že vyjde již brzy. Rádi bychom tedy řekli, že Galaxy S23 FE vyjde v létě, nicméně když vezmeme v potaz údajnou dobu zahájení testování firmwaru, spíše z toho vydedukujeme, že se dočkáme až ke konci roku/začátkem roku následujícího. Aktuálně je problém, že zkrátka nemáme dostatek konkrétních informací, s nimiž by se dalo pracovat. Dokud se tedy nedozvíme alespoň přibližný termín vydání od nějakého dobře informovaného jedince, můžeme o něm tak maximálně spekulovat.

Problém je také v konkrétních specifikacích. Obrázek je totiž zachycen v tak špatné kvalitě, že o baterii neodhaluje prakticky vůbec nic. Dříve se ale hovořilo o 4 500mAh kapacitě. Co se týče dalších někdejších tvrzení, Galaxy S23 FE má dostat 50Mpx fotoaparát a nejspíš se dočkáme čipu Snapdragon 8+ Gen 1.