AKTUALIZACE: Na telefony Xiaomi 13 si budeme muset ještě počkat, jejich představení bylo odloženo. Více informací zde.

Poměrně dlouhou dobu jsme mohli poslouchat specifikace o připravované vlajkové řadě od Xiaomi, jež bude označena jako Xiaomi 13. Nadšence, kteří na ni dychtivě čekají, navíc potěšily nedávné úniky testů objevené v databázi benchmarku Geekbench, jelikož ukazovaly, že nové telefony poskytnou opravdu vynikající výkon. Nyní už známe jejich datum vydání.

Xiaomi ohlásilo, že oficiálně představí očekávané smartphony už 1. prosince, tedy tento čtvrtek, a to konkrétně ve 12 hodin našeho času.

Lei Jun, generální ředitel společnosti, navíc odhalil render telefonu, který ukazuje, že se známý leaker Steve Hemmerstoffer zmýlil. Zařízení totiž není vybaveno prohnutým displejem, jak dříve tvrdil, ale standardním plochým panelem typu OLED s velmi tenkými rámečky.

Xiaomi 13 bude na šířku měřit 71,55 mm. Potvrzená je také certifikace IP68, jež zajišťuje kompletní odolnost vůči prachu a rovněž vyjadřuje, že je telefon chráněný proti potopení do vody. Z dřívějších úniků víme, že telefony Xiaomi 13 a 13 Pro bude pohánět čipset Snapdragon 8 Gen 2. Dostupné by měly být v konfiguraci s až 12GB operační pamětí.

Kromě nových telefonů bude na akci představena i nová verze nástavby MIUI, chytré hodinky Watch S2, bezdrátová sluchátka Buds 4, stolní počítač (do tohoto segmentu se Xiaomi dosud nepustilo), Wi-Fi router a projektor.