Na Kickstarteru se teď objevila zajímavá myš, na první pohled byste ji dost možná ani nepoznali. K posunu kurzoru na obrazovce totiž nepoužívá optický senzor na spodní straně zařízení, místo toho spoléhá na gyroskop. Celou dobu je tak Clip Mouse připnutá na vašem ukazováčku a prostředníčku, což umožňuje používat ji i na nerovných površích.

Zařízení se k počítači připojuje prostřednictvím Bluetooth a podporuje všechny funkce, které od běžné počítačové myši očekáváte. Stavěna byla tak, aby mohla plně nahradit Magic Mouse od Apple. Gesta kromě zmíněného gyroskopu registruje také touchpad na vnitřní straně zařízení. Ten dokáže zjistit typ a směr gest i tlak, který na něj prsty vyvíjí.

Důležitou roli hraje tlačítko pro palec. To vám umožní jedním kliknutím vypnout pohyb kurzoru, když například píšete. Jedním kliknutím ho pak také znovu zapnete. Podržením tlačítka pak resetujete polohu kurzoru na střed obrazovky. Umístění tlačítka je podle výrobce ergonomické, aby eliminovalo zbytečný pohyb palce.

Zařízení je teď dostupné na Kickstarteru za 59 eur, v přepočtu tedy asi 1 500 korun, a pořídit si ho můžete i vy. Že myš opravdu dostanete je už prakticky jasné, kampaň totiž již nasbírala téměř 90 000 dolarů (v přepočtu 2 000 000 Kč), tedy více něž 2 000 % původní poptávané částky.