Mnozí uživatelé se shodují, že chytré prsteny jsou elegantnější než sportovní hodinky, a přitom mohou předvádět podobné výsledky, co se týče měření zdravotních funkcí. V současnosti je ale na trhu s chytrými prsteny poměrně malé množství výrobců, přitom žádným z nich stále ještě není technologický velkovýrobce. Nicméně, už brzy by se mohl do této oblasti zapojit jihokorejský gigant Samsung, a to v plné parádě.

Chytré hodinky Galaxy Watch jsou známé pro své pokročilé metody sledování zdravotních funkcí, a tudíž by nebylo vůbec překvapivé, kdyby Galaxy Curio/Samsung Curio, jak se má první prsten od Samsungu jmenovat, přinesl podobně dobré výsledky. V některých z dřívějších zpráv se dokonce tvrdilo, že bude schopen monitorovat jednotlivé životní funkce lépe, ale v současné době se však jedná pouze o spekulace. Co ale prstenu od Samsungu pravděpodobně nebude upřeno, je pozornost.

O chytrý prsten z dílny této jihokorejské společnosti je ze strany spotřebitelů poměrně velký zájem. Nový příspěvek známého leakera Ice universe navíc nasvědčuje tomu, že by Galaxy Curio klidně mohl ukrást pozornost sérii vlajkových smartphonů Galaxy S24. Debutovat má totiž během stejné lednové akce, a jelikož se po delší době bude jednat o zbrusu nový výtvor Samsungu, nejspíš se na jeho představení bude firma soustředit opravdu ve velkém.

Galaxy Curio o má nabídnout EKG (elektrokardiogramový) a PPG (fotopletysmografický) senzor. Využít by jej navíc mohli i majitelé AR brýlí, což prozradil patent, který jsme dříve rozebírali zde.