To, že jihokorejský gigant Samsung připravuje chytrý prsten, není žádnou novinkou. Ostatně, jedná se o docela dobrou možnost, jak se prosadit v další oblasti, kde momentálně nepůsobí bůhvíjak velké množství výrobců. Prsteny, které lze propojit s telefonem, mohou poskytovat přesnější měření zdravotních metrik než chytré hodinky a v některých případech působí elegantněji a nenápadněji.

Zařízení tohoto typu mají spoustu výhod, a tak by nebylo překvapivé, kdyby se zrovna Samsungu povedlo zvýšit jejich popularitu. Přece jenom, tento jihokorejský výrobce je pro své všemožné produkty znám po celém světě. Nyní se o jeho prvním chytrém prstenu poodhalují další informace, a to konkrétně co se jeho názvu týče.

Pro prsten od Samsungu se dosud používalo intuitivní označení Galaxy Ring, ale teď se ukazuje, že firma tento produkt pojmenuje jinak. Portál Sammobile upozornil na registraci ochranné známky, která zmiňuje název Samsung Curio.

Podle dřívějších zpráv, které přicházely z domovské země Samsungu, má/měla mít společnost v tomto měsíci mítink, kde se rozhodne/rozhodlo, zda chytrý prsten půjde do sériové výroby. Fakt, že si společnost před necelým týdnem nechala vystavit na chytrý prsten ochrannou známku, nasvědčuje tomu, že to se svou myšlenkou skutečně myslí vážně a produkt skutečně hodlá vyslat na trh.

Dříve se spekulovalo o tom, že by se první zákazníci k zařízení mohli dostat někdy v příštím roce, ale ideální bude počkat na potvrzení od dalších zdrojů nebo samotného Samsungu.