Pokud si přejete sledovat nejrůznější zdravotní funkce, jako je srdeční tep, kvalita spánku, úroveň stresu nebo okysličení krve, pravděpodobně sáhnete po chytrých hodinkách. Dnes už navíc ani tolik nezáleží na tom, jaký konkrétní model zvolíte, jelikož schopnost zaznamenávat zmíněné metriky je dnes prakticky standardem. Popularitu ale postupně začíná získávat i méně nápadné a potenciálně i elegantnější a přesnější řešení.

Možná už tušíte, že je řeč o chytrém prstenu. Snad nejznámější jsou finské modely Oura Ring, ale našlo by se i více obdobných produktů, byť katalog prodejců rozhodně nebude tak rozmanitý jako v případě chytrých hodinek. Trh by ale v budoucnu mohl rozšířit další hráč, který hraje velkou roli v nejrůznějších odvětvích technologického segmentu. Jde o jihokorejskou společnost Samsung.

O chytrém prstenu od Samsungu se již nějakou dobu spekuluje a nyní máme k dispozici další detaily. Podle jihokorejského serveru The Elec již byly práce na tomto zařízení plně zahájeny a existují tvrzení o tom, že by mohlo být v oblasti kontroly zdravotních funkcí dokonce přesnější než současné Galaxy Watch.

Nicméně, kontrola srdečního tepu nebude jediným využitím chystaného „Galaxy Ringu“. Níže zobrazený patentový nákres nasvědčuje tomu, že Samsung hodlá prsten využít i jako prostředek k ovládání brýlí pro asistovanou (a pravděpodobně i smíšenou) realitu. Vzhledem k tomu, že sám aktuálně vyvíjí vlastní XR soupravu, se to bude určitě hodit.

The Elec píše, že Samsung spolupracuje s japonskou firmou Meiko, která pro prsteny zajistí „pokročilé“ desky plošných spojů (PCB). Navzdory zahájení vývoje ale není jasné, kdy bude možné Galaxy Ring vyslat na trh. Aktuálně se očekává, že budou vyrobeny prototypy, na jejichž základě se rozhodne, zda bude mít smysl se zařízení dále věnovat.