Chrome OS neustále roste. Tento růst byl díky pandemii ještě strmější, poptávka po levných přenosných počítačích totiž stoupla.

I přes rychlou inovaci, kterou Chromebooky prochází, byly hry na těchto zařízeních prakticky nemyslitelné, partnerství s herním enginem Unity by ale mohlo hodně změnit.

Unity není jedinou firmou, která chce na Chrome OS s Googlem spolupracovat, rostoucí prodeje a nový trh, který se zjevil z čista jasna, láká řadu vývojářů.

Herní engine, o kterém je řeč, v současnosti umožňuje vývoj na počítače, tablety i telefony v jednom vývojářům přívětivém prostředí, které je navíc do určitého obratu úplně zdarma. 

Na Unity z android her běží např. Pokémon GO a Crash Bandicoot: On The Run, z nichž obě jsou mezi 10 nejstahovanějšími v USA.

S novou betou enginu mohou vývojáři využít řadu nových nástrojů, které jim pomohou optimalizovat své hry pro Chrome OS. Řeší tak doteď problematické klávesnicové vstupy, vstupy myši a organizaci oken.

Do plné verze by se měly nové funkce dostat ke konci roku.

S partnerstvím mezi Unity a Googlem se Chromebookům nejspíš otevřou úplně nové obzory ve světě videoher a my se můžeme jen těšit na to, až vývojáři začnou nové nástroje využívat.