OpenAI, globální společnost působící v oblasti umělé inteligence, právě vydala novou aktualizaci svého populárního AI nástroje, ChatGPT. Tento update přináší klíčovou inovaci v podobě nepřetržité paměti. Jedná se o velmi důležitou funkci, která umožňuje ChatGPT si efektivněji pamatovat preference uživatelů.

S touto aktualizací mají nyní předplatitelé služby ChatGPT Plus v rámci beta nástrojů přístup k této unikátní funkci. Díky tomuto rozšíření je umělá inteligence schopna si pamatovat, co preferujete, jaké odpovědi jsou pro vás nejvhodnější, a dokonce může upravit styl vašeho vyhledávání.

Zároveň se však v komunitě objevily jisté obavy týkající se bezpečnosti a ochrany soukromí. Je důležité zdůraznit, že se jedná o beta verzi, která bude podrobena řadě testů a ověřování, než bude plně implementována.

Rovněž je třeba upozornit, že tato služba zatím není dostupná pro předplatitele z Velké Británie a zemí Evropské unie. Pravděpodobně kvůli zdejším regulacím týkajícím se nakládání s osobnímu údaji uživatelů.

Novinka přichází ve chvíli, kdy ChatGPT zažívá globální pokles uživatelů, jak jsme vás samostatně informovali zde.