Blíží se oznámení headsetu, v tomto případě více než jednoho, pro rozšířenou realitu od Applu. Naznačuje to registrace ochranných známek — jmenovitě Reality One, Reality Pro a Reality Processor

Žádost nepřišla přímo od Applu, ale od advokátní kanceláře, se kterou v minulosti podobně spolupracoval. Jmenuje se Immersive Health Solutions LLC a tímto způsobem lze zamezit nechtěné publikaci.

Popisy u ochranných známek zmiňují termíny jako „brýle, chytré brýle a headset pro virtuální a rozšířenou realitu.

Žádosti o trademarky, neboli ochranné známky, byly zaznamenány na úřadech pro registry patentů a ochranných značek v USA, Kanadě, Evropské unii, Spojeném království, Austrálii, Saudské Arábii, Kostarice a Uruguayi.

Už v únoru jsme se setkali se zprávami, které mluvily o jedincích, kteří nalezli zmínky o Reality na GitHubu a App Store. Drbá se rovněž o zastoupení nedávno oznámeném čipu M2 v připravovaném AR headsetu. Ten tepe v nejnovějším MacBooku Air a MacBooku Pro. 

Ačkoliv se stává tradicí očekávat první oficiální představení AR headsetu na každé nadcházející konferenci od Applu, tentokrát je opravdu možné, že to bude právě v září. Název a propagační obrázek k Apple Eventu s názvem „Far Out” mají k AR celkem blízko, nemyslíte? Ten se mimochodem koná 7. 9. a předpokládáme, že se zde odhalí iPhone 14.