Nástroje pro nahrávání videa dosáhly nové úrovně s příchodem appky Blackmagic Camera pro iOS, za kterou stojí tvůrci oblíbeného střihačského programu DaVinci Resolve. Tato aplikace, která je nyní dostupná ke stažení zdarma, nabízí řadu pokročilých funkcí, které dříve byly vyhrazeny pouze pro drahé profesionální kamery.

Jedním z nejvýznamnějších prvků, který Blackmagic Camera přináší, je podpora Apple LOG pro modely iPhone 15 Pro. Apple LOG je formát, který umožňuje zachytávat více detailů ve stínech a světlech, což je ideální pro postprodukční úpravy. To znamená, že uživatelé mohou nyní nahrávat video s větším dynamickým rozsahem přímo prostřednictvím svého chytrého telefonu.

Kromě toho aplikace nabízí řadu dalších profesionálních funkcí, včetně manuálního ovládání expozice, bílé barvy a zaostření. Uživatelé mohou také využít vysokorychlostní nahrávání, což je ideální pro vytváření zpomalených záběrů.

Další výhodou je intuitivní uživatelské rozhraní, které je navrženo tak, aby bylo snadno použitelné i pro ty, kteří nejsou zvyklí na práci s profesionálním video softwarem. Aplikace také nabízí možnost přímého sdílení nahrávek na sociálních sítích nebo export do různých formátů pro další úpravy.

V době, kdy se mobilní videoprodukce stává stále populárnější, aplikace jako Blackmagic Camera pro iOS mohou hrát klíčovou roli v umožnění uživatelům vytvářet kvalitní obsah bez nutnosti investovat do drahého vybavení. Appku si můžete nainstalovat v App Store, a to prostřednictvím tohoto odkazu.