Microsoft neustále pracuje na tom, aby uživatelům vyhledávače Bing, které zlákal na parádní funkce fungující díky umělé inteligenci, poskytl co nejlepší zážitek. Nedávno jsme vás informovali o zavedení podpory hlasové komunikace, která však fungovala pouze v angličtině a dalších vybraných jazycích. Nyní ale redmondský gigant dělá radost i českým uživatelům.

Tým zajišťující chod Bingu v novém blogovém příspěvku ohlásil, že rozšiřuje podporu pro další světové jazyky, mezi nimiž najdeme i češtinu a slovenštinu. Funkci jsme sami otestovali a můžeme potvrdit, že již funguje jak hlasové zadávání, tak i zvukový výstup. Jen nezapomeňte, že pro komunikaci v češtině je nutné do tohoto jazyka přepnout i službu jako takovou. Viz obrázek níže.

To ale není vše. Příznivcům widgetů v iOS, kteří neradi otevírají samostatné aplikace, když chtějí provést rychlý a snadný úkon, nyní Microsoft přináší chatbota přímo na plochu jejich iPhonu. Skrz speciální widget mají uživatelé přístup k chatu, vyhledávání a hlasovému zadávání.

Microsoft také hlásí vylepšení na mobilních zařízeních související s rychlostí a stabilitou aplikace. „Zlepšili jsme výkon tlačítka hlasového zadávání v mobilní aplikaci Bing pro iOS a Android. Nyní by mělo okamžitě indikovat, že poslouchá, jakmile na něj klepnete,“ píše v příspěvku.