Čínská firma AYANEO stále nepřestává s vývojem unikátních kapesních konzolí. Nedávno jsme vás kupříkladu informovali o handheldech FLIP a SLIDE, které oba mají klávesnici, ale jsou založeny na odlišném mechanismu. Zatímco první je prakticky skládací zařízení (podobně jako notebook nebo některé smartphony), druhý má výsuvný displej. Startup teď nicméně připravuje zařízení, které by nemělo minout žádného fanouška starších konzolí Nintendo.

Nintendo DS, tedy malé konzole s dvěma displeji, si určitě budete pamatovat. Zatímco dnes trhu vládne populárnější Switch, ještě před několika lety byly poměrně trendy. Právě tohoto konceptu se chytlo AYANEO, a tak hodlá uvést na trh skládací handheld, jenž kromě velké a prakticky bezrámečkové 120Hz obrazovky nabídne také malý displej. Ten se bude samozřejmě nacházet v druhé polovině zařízení, a to mezi ovládacími prvky.

Jak bude handheld s označením FLIP DS vypadat, dokonale demonstruje uniklý snímek ukázaný výše, který zveřejnil zahraniční server Dexerto. Co se týče provedení, příbuznost s klasickým modelem FLIP je zcela očividná. Rozmístění d-padu, joysticků nebo tlačítek je totiž téměř identické. Jen v horní části najdeme u nadcházející konzole jedno tlačítko navíc. Největší změnou je pochopitelně nahrazení klávesnice za malou obrazovku.

AYANEO FLIP DS má potěšit také po stránce výkonu. Pod kapotou mu totiž bude pracovat APU Ryzen 7840U od firmy AMD, které nabízí osm procesorových jader, šestnáct výpočetních vláken a dvanáct výpočetních jednotek integrované grafiky Radeon 780M.

Kdy bude nový AYANEO FLIP DS dostupný na trhu, zatím nevíme. Očekáváme však, že bude zase vydán prostřednictvím crowdfundingové platformy Indiegogo. Myslíte si, že o něj bude zájem? Sdílejte s námi svůj názor v komentářové sekci!