Republic of Gamers, herní divize společnosti ASUS, se spojila se světoznámou manga a anime sérií EVANGELION a vytvořila řadu PC komponentů a příslušenství. Mezi nimi je třeba základní deska, grafické karty, router nebo sluchátka.

ZÁKLADNÍ DESKA ROG MAXIMUS Z690 HERO EVA EDITION

Představena byla základní deska se zelenofialovým výstředním designem inspirovaným EVA-101, která je připravena využívat nejnovější procesory Intel 12. generace. Polymerové osvětlení na krytu I/O přepíná mezi režimy „normal“ a „berserk“. Z názvu také vypovídá, že deska nabízí čipset Z690. Zároveň podporuje paměťovou technologii DDR5.

GRAFICKÁ KARTA ROG STRIX GEFORCE RTX 3090 EVA EDITION

Dalším pěkným kouskem je limitovaná edice grafické karty ROG STRIX RTX 3090. Ta nabízí 24 GB GDDR6X paměti a 10496 jader CUDA. Frekvence grafické karty sahá až na 1860 MHz v herním režimu a po přetaktování až na 1890 MHz. Maximálně si k ní připojíte čtyři monitory. Pro milovníky barviček je zde podpora ARGB.

GRAFICKÁ KARTA ROG STRIX GEFORCE RTX 3080 EVA EDITION

RTX 3090 není ale jedinou kartou, která se dočkala své speciální edice v rámci spolupráce s EVANGELIONEM. RTX 3080 sice není tak výkonná, ale má rovněž něco do sebe. Nabízí 12 GB paměti, 8960 jader CUDA a frekvence zůstávají stejné jako u náročnější RTX 3090 – 1860 MHz v herním režimu a 1890 po přetaktování.

CHLADIČ ROG RYUJIN II 360 ARGB EVA EDITION

Standardní edice chladiče ROG Ryujin II 360 u nás nedávno byla recenzována. Jedná se o vlajkovou loď kapalinových chladičů ASUS. Nabízí tři 120mm rádiové ventilátory a i přes vysokou efektivitu jsou hlučné jen minimálně. Na čerpadle samotném se nachází malá LCD obrazovka, na které si díky programu Armoury Crate můžete vystavit třeba oblíbenou postavu z anime. Díky ARGB může chladič sloužit i jako skvělý prvek pro zkrášlení vzhledu počítače.

ZDROJ ROG THOR 1000W PLATINUM II EVA EDITION

Aby byly všechny výše zmíněné komponenty schopny pracovat, je nutné jim dodat elektrickou energii. O to se v případě počítače stará zdroj. ROG Thor Platinum II přitom není žádný slaboch, nabízí výkon až 1000 W. 135mm větráček by měl zamezit přehřívání a údajně by neměl být vůbec hlučný.

ROG STRIX HELIOS EVA EDITION

Základní desku, zdroj a další součástky uschováme do skříně. Spoustě uživatelů záleží i na jejím vzhledu, ROG STRIX HELIOS ve speciální edici by jim tak mohla udělat radost. Do předního panelu je integrován displej s dynamickým osvětlením RGB. Společnost také slibuje snadnou správu kabelů (cable management). Skříň bude snazší přenášet díky ergonomickým textilovým rukojetím, které údajně nabízí nosnost až 50 kg.

MONITOR ROG STRIX XG27AQM EVA EDITION

Tento 27palcový limitovaný monitor nabízí rozlišení QHD (2560x1440 pixelů) a maximální obnovovací frekvenci 270 Hz. ASUS se chlubí i odezvou 0,5 ms a širokou škálou barev. Displej také splňuje požadavky na certifikaci DisplayHDR 400. Podporována je zde funkce Nvidia G-SYNC. Monitor je přívětivý i co se konektivity týče, zapojit si můžete sluchátka přes 3,5 mm jack nebo třeba klávesnici a myš díky dvěma USB-A 3.2 portům.

ROUTER ROG RAPTURE GT-AX6000 EVA EDITION

Pro připojení zařízení k Wi-Fi je důležitý router. ROG Rapture GT-AX6000 se chlubí tím, že je první routerem na světě, který pohání čtyřjádrový 64bitový procesor s frekvencí 2 GHz. ASUS slibuje, že díky tomu zvládne i tu nejnáročnější herní síť. Pro vysílání signálu využívá router frekvence 2,4 GHz a 5 GHz a díky čtyřem anténám by měl bezpečně zvládat pokrytí svého okolí.

SLUCHÁTKA ROG DELTA S EVA EDITION

Sluchátka ROG Delta S jsou snad nejlepší sluchátka, která ASUS v rámci své herní kolekce momentálně nabízí. Kromě designu, který podporuje přednastavené světelné efekty a více než 16,8 milionu barevných kombinací díky Aura RGB, slibuje ROG čistý a jasný zvuk. Mikrofon je vybaven speciálním procesorem, který je navržen tak, aby redukoval více než 500 milionů typů šumu v pozadí. Vysloužil si tak certifikaci pro Discord i TeamSpeak. Některé uživatele ale může mrzet, že tato sluchátka nejsou bezdrátová.

klávesnice ROG STRIX SCOPE RX EVA EDITION

Klávesnice ROG STRIX SCOPE RX funguje díky optickým mechanickým spínačům RX Red a RX Blue, jež údajně nabízejí konzistentní stisk kláves bez viklání a 1ms odezvu. ASUS navíc slibuje i odolnost vůči prachu a vodě a spínače by měly vydržet až 100 milionů stisků. Horní deska z hliníkové slitiny by měla zajistit spolehlivý a dlouhotrvající výkon. Součástí je i numerická klávesnice.

MYŠ ROG KERIS WIRELESS EVA EDITION

Bezdrátová herní myš ROG KERIS WIRELESS nabízí citlivost až 16 000 DPI a váží pouhých 79 gramů. Její maximální rychlost činí 400 palců za sekundu. Levé a pravé tlačítko by nemělo klouzat díky využití materiálu PBT. Součástí balení jsou i vyměnitelná boční tlačítka v různých barvách.