Mnozí z vás už budou jistě vědět, že chce Apple rozšířit svou působnost i do segmentu smíšené reality. Údajně proto připravuje svou vlastní soupravu, jež bude určena hlavně náročnějším uživatelům. Dříve se mluvilo o tom, že vyjde ve druhém kvartálu následujícího roku, ale nyní přichází zprávy o tom, že se tento gadget ještě o něco opozdí.

Známý analytik Ming-Chi Kuo, který se specializuje na dění okolo produktů od Applu, ve svém příspěvku na Twitteru uvádí, že bude uvedení na trh připravované soupravy odloženo až na druhou polovinu roku 2023, a to z důvodu blíže nespecifikovaných softwarových problémů.

Je ale pravděpodobné, že o něco dříve. Podle všeho by se jím Apple mohl oficiálně pochlubit už na vývojářské konferenci WWDC, která se obvykle koná v červnu. Kuo sice dříve hlásal, že se Apple uchýlí k oznámení už v lednu, a to konkrétně v rámci mediální akce, ale nyní si není jist, zda odklad vydání samotné soupravy nepovede i k odložení oné akce.

Co dále víme o tomto tajemném AR/VR headsetu? Podle dřívějších informací, které přinesl insider Mark Gurman, můžeme očekávat super výkonné dělo, které bude poháněno čipem M2. Operační paměť přitom bude 16GB. Disponovat prý také bude vysoce kvalitními displeji, jejichž rozlišení předčí obrazovky konkurenčních souprav, a více než desíti kamerami. S tím vším by ale měla přijít vysoká cenovka – headset by mohl vyjít klidně i na 70 000 korun v přepočtu. Více podrobností jsme psali v samostatném článku.