Známý insider Mark Gurman, jenž se specializuje na dění okolo Applu, přichází s dalšími informacemi o soupravě pro smíšenou realitu, kterou tato společnost momentálně připravuje. Americký gigant prý tomuto novému produktu nastaví velice ambiciózní cenovku. Má k tomu ale důvod.

Ačkoliv se může cena vyšplhat klidně až na 3 000 dolarů, tedy zhruba 70 500 korun v přepočtu, zákazníci by rozhodně neměli ve finále koupě litovat. Gurman počítá s tím, že bude souprava po hardwarové výbavě opravdu špičková, má totiž disponovat čipem M2 s výkonem na úrovni Maců. Zároveň prý můžeme očekávat až 16 GB operační paměti. Headset bude podle Gurmana vybaven více než desíti kamerami rozmístěnými po vnější straně a displejem, jehož rozlišení bude vyšší než u kterékoliv konkurence.

Gurman také přinesl hodně zajímavých informací, jež souvisí se softwarem. Souprava prý poběží na systému realityOS, jehož součástí budou aplikace jako Zprávy, FaceTime a Mapy, všechny by měly být upraveny pro používání v prostředí smíšené reality.

Další detaily vyplývají z náborů na různé pracovní pozice. Apple kupříkladu hledá vývojáře pro 3D svět ve smíšené realitě. Je tedy velice možné, že je v přípravě něco jako metaverzum, ačkoliv se výsledek bude skoro určitě nazývat jinak. Technologický gigant také hledá nové zaměstnance, kteří se postarají o video službu se 3D obsahem. To hezky navazuje na akvizici NextVR z roku 2020. Odkoupená společnost spolupracuje s umělci a sportovními ligami na přenosu obsahu do VR headsetů.