Jiní jím opovrhují, ale pro mnohé bylo uvedení AR/VR soupravy Vision Pro od Applu jednou z nejzajímavějších událostí technologického světa v letošním roce. „Zařízení, které se pyšní mimořádnou hardwarovou výbavou, ale nese naprosto šílenou cenovku.“ I tak by jej šlo popsat.

Právě kvůli ceně se od samého začátku vedou spekulace, že se nikdy pořádně nemůže dočkat popularity. Skepsi měli dokonce projevit i vývojáři. Podle samotného Applu je ale zájem z jejich strany vyšší, než se očekávalo.

Portál Digitatrends měl příležitost prodiskutovat vše kolem nového headsetu se Susan Prescott, viceprezidentkou Applu pro mezinárodní vztahy s vývojáři, a Stevem Sinclairem, ředitelem produktového marketingu pro Vision Pro.

Právě Sinclair měl v rozhovoru prozradit, že „počet stažení SDK [software developer kit = sada pro vývoj softwaru, pozn. red.] předčil naše očekávání“. Toto tvrzení by mohlo udělat radost i samotným spotřebitelům, kteří se Vision Pro chystají příštím roce zakoupit. Povedená spolupráce ze strany vývojářů totiž znamená, že bude k dispozici dostatek aplikací.

Dřívější zprávy známého insidera Marka Gurmana přitom nasvědčovaly pravému opaku, než nyní prohlásil Sinclair. Podle něj se vývojáři nechtěli do tvorby aplikací pustit, neboť se obávají nízké poptávky způsobené příliš ambiciózní cenou. Podrobnosti si můžete přečíst zde.

Podle Susan Prescott měl Apple zaznamenat „extrémně vysokou, trojcifernou spokojenost zákazníků“ s dosud provedenými testy.