Během letošního zářijového eventu má Apple představit novou řadu iPhonů, ale také vylepšené Apple Watch Ultra a Apple Watch Series 9. Bohužel, devátá generace oblíbených chytrých hodinek má ve srovnání s loňským rokem přinést pouze minimální zlepšení. Nicméně, v roce 2024 to bude daleko zajímavější.

Zatímco Apple Watch Series 9 dostanou nový čipset, další barvičky a tím to má prakticky hasnout, příchod jejich nástupce, tedy Apple Watch X, bude skutečně něco zajímavého. Podle renomovaného insidera Marka Gurmana má tato řada přinést dosud největší změny.

Stejně, jako na sebe kdysi upoutal pozornost iPhone X s novým designem zadní strany, se očekává spousta klíčových inovací také u desátých Apple Watch. Cupertinský gigant hodlá kulatiny oslavit ve velkém, a to například přechodem na tenčí konstrukci nebo zcela nový mechanismus uchycení displeje k řemínku.

Aktuální systém prý zabírá příliš mnoho místa, a tudíž bychom se v důsledku změny mohli dočkat použití baterie o vyšší kapacitě. Firma údajně experimentuje s magnetickým systémem uchycení, ale je možné, že se této novinky dočkáme až později, čili u dalších generací v roce 2025 nebo 2026.

Gurman nakonec píše, že Apple by mohl Watch X vybavit microLED panelem, který by přinesl kvalitnější barvy a vyšší jas než současné OLED displeje, a také technologiemi pro monitorování krevního tlaku.