Podle nejnovějších informací technologický gigant Apple vede jednání s Googlem o možnosti začlenění AI Gemini do chytrých telefonů iPhone. Diskuse se týkají nových funkcí, které by mohly být přidány do operačního systému iOS ještě v letošním roce, ačkoliv přesné podmínky a způsob implementace AI technologie zůstávají otevřené.

Významný růst akcií Alphabet, mateřské společnosti Google, naznačuje, že trh s AI technologiemi může vstoupit do nové éry. Současně by mohl tento krok pomoci Applu reagovat na zpomalení vývoje vlastních AI aplikací, které v poslední době vyvolalo obavy investorů.

Spolupráce by znamenala rozšíření AI služeb Googlu na více než 2 miliardy aktivních zařízení společnosti Apple, což by značně posílilo postavení Googlu v konkurenci, například s Microsoftem.

Dohoda by mohla vyvolat další pozornost regulátorů, zejména vzhledem k dlouholetému partnerství mezi firmami, kde Google slouží jako výchozí vyhledávač v prohlížeči Safari. Přestože finální dohoda zřejmě nebude oznámena do červnové konference vývojářů Apple, její potenciální dopady na trh s AI technologiemi a uživatelské zkušenosti jsou jistě obrovské.