Apple oficiálně vydalo iOS 17.5, který zahrnuje významné aktualizace, jako je podpora pro upozornění na nežádoucí Bluetooth trackery vyvinuté společně s Googlem. Mezi hlavní novinky patří také možnost distribuce aplikací přes web v Evropské unii, což je krok vyvolaný příchodem zákona Digital Markets Act. Funkce však nebude dostupná bez omezení.

Vývojáři, kteří chtějí umožnit stahování iOS aplikací přímo ze svých webových stránek, budou muset splňovat nové pravidla App Store, což zahrnuje placení poplatků po dosažení určitého počtu uživatelů. Také musí mít aktivní vývojářský účet a jejich aplikace musí mít více než milion instalací v EU za poslední rok.

Další významnou novinkou v iOS 17.5 je funkce Repair State, která zjednodušuje proces opravy iPhonu. Díky této funkci už uživatelé nebudou muset vypínat funkci Najít můj iPhone, když posílají své zařízení do servisu.

V rámci aktualizace došlo také k vylepšení služby Apple News+. Aplikace nyní konečně podporuje offline režim, což umožňuje uživatelům číst články i bez připojení k internetu, například během letu. Funkce Today feed a News+ tab budou fungovat i bez připojení k internetu.