Americký technologický gigant Apple požaduje, aby veškerý prodej digitálního zboží v aplikacích probíhal přes jeho vlastní platební systém, za což si účtuje 30% provizi. V Číně se však některé aplikace, jako například WeChat od Tencentu a Douyin od ByteDance, snažily tuto politiku obejít a umožňovaly uživatelům platit mimo App Store.

Apple na tyto praktiky reagoval tvrdě a pohrozil, že zablokuje aktualizace těchto aplikací, pokud společnosti neodstraní možnosti plateb mimo App Store. Tencent již na žádost Applu zareagoval a odstranil některé funkce, které umožňovaly platby třetích stran. ByteDance zatím na žádost Applu nereagoval. Přestože iPhone není v Číně dominantní značkou, Apple stále považuje tento trh za klíčový pro svůj budoucí růst.

ByteDance a Tencent, dva z největších technologických hráčů v Číně, nejsou z tlaku Applu nadšení. Obě společnosti si účtují vlastní provize od tvůrců obsahu a nechtějí se dělit o své příjmy s Applem. Spoelčnost se však svého přístupu nevzdává a trvá na tom, že všechny platby za digitální zboží musí projít jeho platebním systémem.