Podle nedávné zprávy z The New York Times, společnost Apple chystá zásadní aktualizaci pro svou virtuální asistentku Siri, která by měla zahrnovat využití generativní umělé inteligence. Tento krok přichází po tom, co vedoucí pracovníci společnosti, včetně Craiga Federighiho a Johna Giannandrea, realizovali testy ChatGPT a dospěli k závěru, že Siri vypadá zastarale ve srovnání s novými technologiemi.

Americký technologický gigant se rozhodl integrovat principy velkých jazykových modelů, na kterých je založen ChatGPT, do Siri, aby tak posílili její konverzační schopnosti. Očekává se, že nová verze Siri bude představena na klíčové prezentaci WWDC 10. června.

Kromě inovace Siri plánuje Apple také rozšířit paměťové kapacity iPhonů, aby lépe zvládaly lokální zpracování dat potřebných pro běh pokročilé AI. Společnost rovněž přidá funkci pro shrnutí textu do aplikace Zprávy, což je další krok k integraci AI do každodenního užívání.

Zatím se zdá, že Apple neplánuje přímou konkurenci k produktům jako ChatGPT, Midjourney či ElevenLabs. Místo toho se soustředí na posílení svých stávajících produktů a služeb.