Americký technologický gigant Apple pokračuje v testování nové generace svého softwaru a aktuálně vydal třetí vývojářské beta verze iOS 18.1, iPadOS 18.1 a macOS 15.1. Jedním z největších nových prvků těchto verzí je rozšíření funkce Apple Intelligence, která od svého oznámení na WWDC byla dostupná pouze pro uživatele ve Spojených státech. Podle posledních změn v betách se však zdá, že Apple začíná otevírat tuto službu širšímu publiku mimo USA.

Původně museli uživatelé, kteří chtěli Apple Intelligence aktivovat mimo Spojené státy, změnit nejen jazyk Siri na angličtinu v americké verzi, ale také nastavit region svého zařízení na USA. S novou betou však tato nutnost odpadá. Uživatelé mohou nyní zůstat v jejich aktuálním regionu, ale stále musí používat angličtinu ve verzi pro USA.

Přestože se tato funkce postupně otevírá mezinárodnímu publiku, jsou zde stále určité výjimky. Apple Intelligence zůstává nedostupná pro uživatele v Číně, a pro uživatele v Evropské unii je nutné být přihlášen pomocí účtu z amerického App Storu.