Šéf Apple dával v pondělí rozhovor pro New York Times, kde naznačil další směřování společnosti. Mluvil o plánech vlastního automobilu nebo o rozšířené realitě. Cook je ředitelem Apple od roku 2011.

Mimo jiné zmínil, že chce, aby se sociální síť Parler na iOS vrátila. Aplikace, která staví na absenci regulace obsahu, byla z App Store stažena dříve v tomto roce, a to právě kvůli neregulování extrémistických příspěvků.

„Mít více sociálních sítí je lepší než jich mít méně,“ řekl v komentáři k otázce. Doplnil, že se Parler na App Store vrátí, až bude splňovat podmínky platformy.

Přečtěte si také: Apple otevírá dveře emulátorům her na App Store

V rozhovoru se šéf jedné z největších firem nevyhnul ani otázkám ohledně plánovaného autonomního automobilu, o němž se už nějakou dobu spekuluje. Na otázku, zda bude Apple vyrábět auto sám nebo jen jeho technologie, Tim Cook odpověděl: „Rádi spojujeme hardware, software a služby, a přesně tam, kde se tyto tři množiny protínají, se děje ta magie.“

Ačkoli tedy na otázku přímo neodpověděl, naznačil, že bude Apple na výrobě auta spolupracovat se specializovanou firmou.

Rozhovor zaplul i do vod rozšířené reality. Ta je podle Tima Cooka pro budoucnost Apple „kriticky důležitá.“ „Už teď vidím, že se AR v některých oblastech využívá díky telefonu. A myslím, že je do budoucna ještě slibnější,“ zmínil. Doplnil také, že si dovede představit její využití ve zdravotnictví, vzdělávání, maloobchodě a ve hrách.

Úniky naznačují, že by Apple vlastní AR headset mohl vydat už v příštím roce. Třeba Microsoft je na trhu už dál, a dokonce prodává headsety armádě.