Technologický gigant Apple se chystá zavést novou éru umělé inteligence s produktem nazvaným Apple Intelligence, odhaleným krátce před WWDC 2024. Podle Marka Gurmana ze zpravodajského portálu Bloombergu bude Apple v oblasti AI mířit mimo generativní technologie, zaměřujíc se na vývoj funkcí s širší přitažlivostí. Apple Intelligence spojí vlastní technologie společnosti s technologiemi OpenAI, čímž rozšíří spektrum možností umělé inteligence, které budou primárně volitelné.

Bezpečnost však zůstává klíčovým pilířem Apple, což platí i pro nový AI projekt. Ten bude kombinovat data na zařízeních s cloudovými službami. Co se týká Siri, ta získá schopnost přímější kontroly nad aplikacemi, umožňujíc uživatelům dávat konkrétní příkazy, jako je shrnutí článků nebo úprava fotografií. Nová funkce bude dostupná i pro třetí strany a nabídne možnost kombinovat více příkazů, i když plná implementace se očekává až v příštím roce.

Apple rovněž zamýšlí integrovat AI do dalších aplikací, včetně emotikonů tvořených AI, které si uživatelé budou moci přizpůsobit, a pokročilých možností úpravy fotografií.