Od října loňského roku, kdy vyšly iPady Pro s čipem M2, se katalog iPadů nedočkal žádného nového přírůstku. Dle zdrojů zahraničního portálu Supercharged se to ale má brzy změnit. Apple údajně představí nové iPady někdy v tomto týdnu a klidně to může být již zítra, tedy v úterý 17. 10.

Tentokrát se ale dočkáme spíše tabletů cílených na méně či středně náročné Apple fanoušky. Vyjít by totiž měl nový iPad Air, další generace iPadu mini a také letošní verze základního iPadu. O prvních dvou jmenovaných jsme nedávno psali zde, a to v souvislosti s údajným blížícím se oznámením. Na rozdíl od nynějška jsme ale tehdy neměli konkrétní detaily týkající se přibližné doby vydání.

Nadcházející iPady mají přijít ve znamení vyššího výkonu. Všechny obdrží nový procesor, což také bude asi jediná výrazná změna, které se dočkáme. iPad Air má údajně vsadit na čip M2 a iPad mini prý dostane A16 Bionic. S ním bych také počítal uvnitř základního iPadu.

Supercharged na závěr píše, že představení neproběhne formou žádné velké akce nebo přenosu, ale pouze prostřednictvím videí na platformě YouTube a tiskových zpráv na webu Applu. Situace tedy bude podobná jako v loňském roce.