Ani ne měsíc poté, co Apple představil novou generaci iPhonů a další produkty, se objevují zajímavé zmínky o nových iPadech. Zdroje známého zahraničního portálu 9to5Mac se zdají být seznámeny s okolnostmi týkajícími se vývoje nového iPadu mini a dvou nových modelů oblíbené řady iPad Air.

O iPadu mini 7 se ostatně vedou diskuze už dlouho. V minulém prosinci toto zařízení zmiňoval renomovaný analytik Ming-Chi Kuo a detaily později potvrdil také insider vystupující pod přezdívkou ShrimpApplePro. Tehdy se jako přibližná doba vydání zmiňoval konec letošního roku, popřípadě začátek následujícího.

9to5Mac nyní plány společnosti Apple potvrzuje, ale bohužel, bližší podrobnosti týkající se data uvedení nepřinesl. Uvádí však, že cupertinský gigant hodlá iPad mini 7 představit „brzy“.

Co se týče provedení připravovaného malého iPadu, Apple pravděpodobně zachová design, který je využíván současnou generací. Jak by se ale dalo očekávat, nový iPad mini přinese výkonnější procesor. Osobně bych se domníval, že půjde o A16 Bionic, který byl poprvé využit v loňské řadě iPhonů Pro a sází na něj také letošní iPhone 15 a iPhone 15 Plus.

Podle serveru 9to5Mac má nejhodnotnější společnost světa v přípravě také dva nové modely iPadu Air. Vzhledem k tomu, že zdroje hovoří o dvou různých kódových označeních, je možné, že se Apple rozhodne pro každý z nadcházejících iPadů Air zvolit jinou velikost obrazovky. Došlo by tedy k zavedení podobného schématu, jako je využíváno u řady iPad Pro. Hlavní novinkou obou modelů by měl rovněž být rychlejší čipset.