Soud zamítl žádost Apple o odložení zavedení požadovaných nových pravidel App Store, ten je tak bude muset spustit už 9. prosince/decembera.

Jedná se o nařízení, které vzešlo ze soudního sporu mezi Apple a Epic Games, jediným bodem, kde vyhrála druhá ze společností se týkala požadování 30 % provizí při nákupech v aplikacích.

Soud po Apple žádá, aby změnil pravidla App Store tak, aby vývojáři v aplikacích mohli odkazovat na platební metody, ze kterých společnost neprofituje.

Minulý měsíc se Apple proti tomuto nařízení odvolal a zároveň si přál, aby změny do vyřešení tohoto odvolání nemusel zavádět, to mu ale bylo soudem zamítnuto.

Společnost neuspěla s argumentem, že změny v App Store „rozhodí současné vyvážení mezi vývojáři a zákazníky, které App Store vytváří“, ani s tím, že potřebuje více času, aby prošla „komplexními a rychle se rozvíjejícími právními, technologickými i ekonomickými problémy“.

Apple se bude dále proti tomuto rozhodnutí odvolávat, věří prý, že by neměla být vyžadována změna pravidel, dokud není rozhodnuto o odvoláních, která byla podána.