Už nějakou tu dobu se mluví o tom, že Apple začne více využívat OLED obrazovky ve svých produktech. V současné době se jím totiž mohou pyšnit akorát iPhony a chytré hodinky Apple Watch. V následujícím roce už by tomu ale mohlo být jinak.

Server MacRumors má od známého analytika a odborníka přes displeje Rosse Younga potvrzené informace o iPadech Pro s OLED panelem. Americký technologický gigant prý připravuje hned dva modely (11,1palcový a 13palcový), jež budou na trh uvedeny v prvním kvartálu roku 2024.

Současnou generaci iPadů Pro, která byla představena v říjnu a jeho koncem se dostala na pulty obchodů, tvoří 11palcový a 12,9palcový model. První zmíněný je levnější a disponuje IPS LCD displejem, zatímco jeho rozměrnější a dražší bráška využívá technologii mini-LED.

Jak jste si už mohli všimnout, nové modely mají údajně nabídnout větší displej. Momentálně se ale nepředpokládá, že se spolu s ním zvýší i celkové rozměry zařízení. Namísto toho bychom se mohli dočkat tenčích rámečků.

iPad se 14,1palcovým displejem nakonec nedorazí?

Ross Young se dříve domníval, že Apple chystá ještě jeden model iPadu Pro, který se měl na trh dostat někdy na začátku tohoto roku. Údajně měl disponovat 14,1palcovou obrazovkou typu mini-LED a podporou technologie ProMotion. Stejného názoru byl i leaker Majin Bu, který tvrdil, že pod kapotou tabletu najdeme čipset M2 s 512GB úložištěm a 16GB operační pamětí.

Nyní to ale vypadá, že se tohoto kousku vůbec nedočkáme. Sám Young totiž své dřívější tvrzení vyvrátil a předpokládá, že byl tablet buď úplně zrušen, anebo výrazně odložen.